Florida

Hey mensen,

Het is alweer een tijdje terug sinds het laatste verhaal, omdat we een lange tijd in Florida zijn blijven hangen. Dus het zal wel een lang stuk worden, maar we proberen het samen te vatten. Het is leuk om de verschillende reacties te lezen, dus vooral blijven doen.
We gaan terug in de tijd naar Daytona beach! Nadat we daar zijn aangekomen hebben we eerst een aantal motorzaakjes bezocht, mooie motors maar net niet wat we zochten ;) (geen shivers trouwens, veel harley's). De volgende dag zijn we het strand opgereden, in Daytona mag je met de auto het strand op boeken en recht voor je handdoek parkeren! Die avond hebben we een club opgezocht in het centrum, het was lady's night en parel kon de hele avond gratis drinken! Toen we uit Daytona vertrokken zijn we nog even langs Daytona International Speedway gereden. Het was avond en het hele toeristische gebeuren eromheen was gesloten, maar wij wilden het wel graag zien en zijn maar ff door het hek gekropen en omhoog geklommen (scheelt weer 40 dollar). Cocoa beach staat bekend als de hotspot voor surfers dus we gingen de plank op. We hebben een golfsurfles genomen, en uiteraard waren we zeer vaardig. Heel bruut om te doen en voor herhaaling vatbaar! Daarna zijn we bij een tentje aan het water gaan zitten, waar 1 voor 1 enorme boten en dolfijnen voorbij kwamen. 's avonds was het daar rustig dus is barry 's nachts naar Orlando gaan rijden. Na een tuk in de car zijn op zoek gegaan naar kaarten voor Disney World. Bij toeval kwamen we bij een ticketbox in de mac terecht en konden we gebruikte kaarten opkopen, scheelde ons veel geld. We zouden in Disney World kamperen, maar omdat het daar $80 per nacht voor een lappie grond kost zijn we naar een state park gegaan. De drie dagen hierna zijn we naar de verschillende parken in Disney World geweest: Hollywood studios, Magic kingdom en Epcot! Alle parken hebben hun eigen stijl en het mooiste vuurwerk ooit. Eigenlijk hadden we de kaarten voor 3 dagen gereserveerd maar omdat het een dubieus gebeuren was hadden ze geen gegevens van ons. Er zaten nog een aantal dagen op de kaarten dus hebben we ze de vierde dag voor een waterpark gebruikt en vervolgens nog doorverkocht! Das pas een goede deal. In het waterpark zijn we van de hoogste glijbaan ter wereld afgegaan, handen & benen gekruist en billenknijpend (om water niet naar binnen te laten) naar beneden.

'S avonds had barry ff een halve liter energydrank gekild en is in een stuk naar Fort Lauderdale gereden. Daar 's nachts aangekomen zijn we op een keurige parkeerplek gaan tukken. Parel: Toen ik 's ochtends ontwaakte rook ik sigaretten en ik hoorde af en toe stemmen. Geen idee waar het vandaan kwam. Toen ik m'n tanden wilde gaan poetse kwam ik erachter: er zaten twee zwervers mooi te chillen in de bosjes! Goodmorning :)
In Fort Lauderdale ontmoete we een kerel bij het motel. Hij bracht ons ff naar een goed restaurant, een stukje uit het centrum. Op het eerste gezicht leek het wel een normale kerel, maar uiteindelijk bleek het een dubieuze en halve gangster te zijn of iets dergelijks (drank, drugs, leugens)! Na een slingerende terugweg waren we blij dat we weer bij het motel waren. Fort Lauderdale heeft een arme en rijke kant, downtown met veel zwervers en troep en tussen de rivier en de kust is alles luxe. We zijn met de watertaxi over de rivier door de hele stad gegaan (grote huizen en jachten). De volgende dag tijdens een wandeling kwamen we bij een fontein uit, daar ging nog ff een kerel op zn knieen en waren we getuige van een huwelijksaanzoek. (parel: ah, romantisch / barry: weg leven) Het uitgaan was daar goed en nog een mooie foto gemaakt, nice view! Na een paar dagen hebben we ons naar Miami verplaatst. Eerst zijn we naar een mooi zwemparadijs gegaan en Little havana bezocht, lekker cubaans eten. parel: en barry kon het natuurlijk niet laten om daar een cubaanse ploffer te kopen. Wel interessant om te zien hoe ze die sigaren draaien. De volgende dag gingen 'we' shoppen (achter parel aan lopen dus) en was er enorme chaos in de stad. Er bleek een grote run te zijn, 30.000 hardlopers, helaas konden we ons niet meer inschrijven maar grappig om te zien.
Barry's scheerapparaat wil hier niet opladen dus hij had inmiddels een beste baard gecreeerd. Dus hebben we voor 10 dollar een trimmer gekocht en kon de baard eraf (foto) .We zijn daarna 5 dagen in een hostel in south beach beland, recht aan het strand! Die dagen zijn we naar het strand geweest, de kust bekeken en vooral veel uitgeweest! Daar is het elke dag druk / de gemiddelde auto is een ford mustang en heel veel beachbabes & muscle man's. In het hostel leerde we veel mensen kennen en zijn daarmee naar clubs & poolpartys geweest. Zelfs nog aangezeten met een ajacied, barry: eindelijk knap over voetbal praten. Bij het strand liepen we nog tegen een mooi voetvolleytoernooi aan (zie foto). Te veel geld uitgegeven maar een super tijd gehad daar!

Bij het verlaten van miami zijn we nog langs het holocoust monument geweest, heel indrukwekkend om te zien en lezen. Door naar de Key's, de zuiderlijke eilanden van Florida. Daar hebben we een dolphin research center bezocht en je verwacht het niet, dolfijnen gezien. We wilden gaan duiken, maar je moet hier een duiklicentie hebben van $480 dus zijn we maar gaan snorkelen. Omdat het water extreem helder is en het koraal op sommige plekken maar 2 meter diep ligt deed het zeker niet onder van duiken. Grappig om tussen al die vissen te zwemmen. We hebben veel verschillende gekleurde grootte en apparte vissen gezien. Er zwom zelfs nog een haai onder ons door! gezellig :) Op de campings was het mooi en kwam het vlees je tegemoed (das makkelijk). Key-hertjes en hagedissen van een meter lang liepen rustig om de tent. In Key West is het de gewoonte om de zonsondergang te vieren, er staan veel straatartiesten en kraampjes op een groot plein langs de kust. Daar hebben we de meest muzikale man gezien met een behoorlijk wat instrumenten aan zich hangen (zie foto). In de straat kwamen we de smallest bar tegen (knusse tent, maar mooi aangestaan). Daarna kwamen we op een klein pleintje waar je naar 3 verschillende podiums had: rockband, dance en lounge, groot en erg gezellig! Die zaterdag zijn we naar het zuiderlijkste punt van de US geweest (zie foto). Na de Keys zijn we door het Everglades National park gereden. Daar hebben we een tocht met een airboot door het moeras gemaakt en veel alligators gezien. Bij een Alligator Farm konden we een slang en een kleine alligator vasthouden. Parel is een enorme fan van slangen (zie foto, haha) (parel: vooral als ze aan je arm likken). Ook nog manatees, flamingo's, roofvogels, apparte schildpadden en de amerikaanse krokodil (anders dan de alligator) gezien, allemaal in het wild! Lek geprikt zijn we uit het musquito land vertrokken en naar Tampa gereden, daar zitten we nu in een thunderstorm ons verhaal te typen. Sinds een maand schijnt de zon nu even niet. Het is hier constant 30+ maar we hebben vernomen dat het in Nederland ook tropisch is. Barry is ondertussen behoorlijk zwart en zelfs ik geef geen licht meer! We verlaten Florida straks en gaan op naar New Orleans, waar we de overstroomde mississippi in de gaten moeten houden.

Groetjes en de mzzl!

Laatste foto's

Reacties 10

Marloes 16-05-2011 09:32

Hey!
Wat een verhaal en wat een foto's! Jullie zijn echt een stel actieve avonturiers. Van hot naar her reizen, alles zien, lekker bruin worden en 's avonds feesten. Super!
Wat een beerd trouwens Barry! Hihi.
Geniet van alles!!
xx

Margit 16-05-2011 19:04

Beste baard en beste neger denk!!! Leuk om weer even de lezen wat jullie gedaan hebben. Pittig Ajax kijken om half 7 's ochtend haha. Las smsje van Joost. Nou veel plezier maar weer, maar dat lukt wel zo te zien.

Kus

Ria 17-05-2011 10:39

Hoi Barry (de baarde man) en Pearl (de ook wel bruine vrouw) wat weer een mooi verslag en weer zulke mooie foto's .
Maar dat er dan een haai onder je door zwemt en zo'n hagedis over de camping loopt !!!
Nou kids veel plezier en geniet daar maar lekker .
xxx

DJV 17-05-2011 20:56

Klinkt goed allemaal! Zag ook dat het voetvolleytoernooi een groot succes was
Geniet er van!
x DJ

Berik 19-05-2011 08:36

Meesterlijk! Zijn jullie ook wel eens nuchter daar? Haha! Dat vollybal sprak mij op een 1 of andere manier ook wel aan!

Have fun! Xx

Nicole 22-05-2011 08:38

haha dat stuk je over trouwaanzoek.. meesterlijk! erg leuk weer

Romy 22-05-2011 16:35

hoi Barry&pearl wat mooi e! foto's

hermien 26-05-2011 12:40

Dag Pearl en Barry,
gezien dat jullie nog volop genieten en nog niet bepaald last van heimwee hebben. Er valt ook zoveel te beleven! Grappig dat Daytona ook op jullie programma stond; jaren geleden hebben Cor en Cees dat samen met Joep ook bezocht,
nog heel veel plezier gewenst,
groet
Hermien

Timmeh 30-05-2011 19:21

Zo te lezen hebben jullie t best naar t zin. Leuk om te lezen en te bekijken wat jullie allemaal doen! Keep us posted!!
Timmeh

Koeno 16-06-2011 23:21

nice stories have fun!!
drink some beers and fart

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer